Zamieszczone przez MisiekWAW
Demontaż poduszki (klaksonu) i zbieżność
Zwiń
X
-
Re: Demontaż poduszki (klaksonu) i zbieżność
Zamieszczone przez MARCUSMam dwa pytania:
1. Jak zdjąć poduszkę-klakson z kierownicy (szukałem na forum, ale nie znalazłem).
Zamieszczone przez MARCUS2. Czy po wymianie końcówki wachacza przedniego należy rególować zbieżność (wydaje mi się że przy jeździe na wprost mam lekko skręconą kierownicę).Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Dzięki za chęci MisiekWAW, ale tam jest wszystko (link) tylko nie ma tego jak tą poduszkę- klakson wyjąć z kierownicy - nie wiem czy wystarczy złapać i pociągnąć, czy treba odpinać akumulator itp itd. Boję się używać metody "siła x ramię" bo mogę coś spieprzyć - może trzeba "jakiegosik sposobu".
Komentarz
-
-
A jaką masz kierownicę? Trójramienną czy czteroramienną? Ale o ile się nie mylę sposób demontażu poduszki jest jednakowy, a mianowicie: ja nigdy nie odłączałem akumulatora, tylko uważałem, żeby nie włączyć zapłonu tak, aby się zapaliły lampki, kluczyk może zostać w stacyjce, aby uniknąć zablokowania kierownicy. Potrzeba następnie śrubokręt o średnicy max 5-6mm i palcami trzeba wyczuć od tyłu otwory w kierownicy, wsunąć tam śrubokręt i odczepić zatrzaski odsuwając je bodajże ruchem do góry. Nie trzeba obu na raz, ale przy odczepianiu tego drugiego trzeba przytrzymać poduszkę, aby nie zerwać taśmy. Po odczepieniu poduszki z zaczepów ona sama lekko odskoczy - trzeba wyjąć z jej centrum taką małą wtyczkę, też delikatnie, ale stanowczo.
To chyba tyle, montaż w odwrotnej kolejności, ale już bez śrubokręta.
Pozdrawiam
Staszek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Staszek20vtPotrzeba następnie śrubokręt o średnicy max 5-6mm i palcami trzeba wyczuć od tyłu otwory w kierownicy, wsunąć tam śrubokręt i odczepić zatrzaski odsuwając je bodajże ruchem do góry. Nie trzeba obu na raz, ale przy odczepianiu tego drugiego trzeba przytrzymać poduszkę, aby nie zerwać taśmy
Komentarz
-
-
Sigma_74
na zatrzaskach, tylko nie wiem sietwoją zdejmuje bo ty masz trójka a ja mam standart .. bo standart to prosto, ale twej nie wiem, a co do wahacza to powinno sięsprawdzić ustawienie zbierzności.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Feryoduszkę starego typu wypukłą (do 99r)[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
Komentarz